غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟

کدام مواد غذایی فرآوری شده هستند؟

به طور کلی هر نوع ماده خوراکی که تحت فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد را می‌توان جزو مواد غذایی فرآوری شده محسوب کرد. در طی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مواد و روش‌های شیمیایی، طعم و بافت خوراکی‌ها برای مشتری جذاب‌تر می‌شود.

رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده

در قفسه و یخچال مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌توان انواع مختلفی از این محصولات را مشاهده کرد. پیش از این که شما را با خطرات و مضرات مصرف مواد غذایی فرآوری شده آشنا کنیم، باید بتوانید آنها را شناسایی کنید. رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده عبارت‌اند از:

  • سوسیس و کالباس
  • غلات جعبه‌ای (غلات صبحانه)
  • نان‌های صنعتی
  • محصولات کنسروی
  • انواع سس و چاشنی‌های تولید شده به صورت صنعتی
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • خوراکی‌های شور و سرخ شده
  • ذرت بو داده یا پاپ کورن

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

کارخانه‌هایی که مواد غذایی فرآوری شده تولید می‌کنند، ادعا دارند محصولاتشان به عنوان غذاهای نیمه آماده و آماده انتخاب بسیار مناسبی برای وعده‌های غذایی هستند. ولی معمولا در پس این شعارها، واقعیت استفاده از ترکیبات مصنوعی پنهان می‌شود؛ چون ممکن است این مواد عواقب منفی روی بدن انسان داشته باشند. ولی به راستی این عواقب چه هستند؟

۱. اعتیاد آور هستند

هدف اصلی صنعت مواد غذایی جذب پول بیشتر است. پس هر چه کارخانه‌های تولید مواد غذایی فروش بیشتری داشته باشند، به هدف خود نزدیک‌تر شده‌اند. استفاده از مواد افزودنی شیمیایی به میزان زیاد اثر اعتیاد آور دارد و باعث می‌شود مصرف کنندگان به طور منظم به سراغ این مواد غذایی بروند.

ترکیبات موجود در مواد غذایی ارگانیک احساس گرسنگی را ارضا می‌کند. اما مواد غذایی فرآوری شده بیشتر ترشح دوپامین در بدن را تحریک می‌کنند. ترشح دوپامین باعث می‌شود افراد حتی اگر مواد مغذی مناسبی هم دریافت نکرده باشند، احساس رضایت کنند.

۲. باعث چاقی می‌شوند

محصولات ارگانیک را جایگزین محصولات فرآوری شده کنید.

چاقی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سلامتی جامعه مدرن است. در بسیاری از موارد ژنتیک موجب چاقی می‌شود، ولی در همین موارد هم تعداد کثیری از چاقی‌ها وابسته به عادت‌های غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده است.

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، اسید چرب اشباع و کربوهیدرات‌های ساده هستند و باعث می‌شوند مصرف‌کنندگان چربی بیشتری ذخیره کنند. مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هم در این مواد غذایی یافت می‌شود که هر دو با افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارند.

۳. بر pH بدن تأثیر می‌گذارند

یکی از بزرگ‌ترین خطرات مواد غذایی فرآوری شده، رعایت نکردن اصول ترکیب غذاهاست. در نتیجه بدن با مصرف این خوراکی‌ها، نمی‌تواند از مواد مغذی که دریافت کرده استفاده کند. یکی از عواقب این حالت اسیدی شدن خون است که سلامتی را به خطر می‌اندازد.

با به هم خوردن تعادل اسیدیته بدن، مواد سمی خون افزایش می‌یابد و باعث بروز التهاباتی می‌شود که انواع بیماری را به دنبال دارند.

۴. احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی را افزایش می‌دهند

میزان زیاد اسید موجود در مواد غذایی فرآوری شده، بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم‌های طبیعی آن تأثیر می‌گذارند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی یا عفونی افزایش می‌یابد.

۵. باعث افسردگی و زودرنجی می‌شوند

مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می‌دهد در حالی که خوراکی‌های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می‌گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می‌شود.

شجره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =